Llibres de text digitals
El projecte EduCat 1×1 planteja la introducció dels llibres digitals a l’aula, juntament amb el portàtil per a cada alumne. I aquí s’obre un nou i gran dilema. Com seran aquests llibres?
Està clar que la indústria del llibre de text és un negoci que mou anualment milions d’euros. Les editorials no volen perdre el pastís i el Departament d’Educació sembla que no vol deixar-les de banda. Però la qüestió és que Internet i la Web 2.0 permeten molt més que no lligar-se a un llibre, model o editorial.
També és cert que el que no podem pretendre és que el professor sigui l’encarregat de buscar-se la vida tot sol. És a dir, no podem pretendre que el proftessorat abandoni el llibre tradicional i es prepari ell els materials i activitats. Li hem de donar alguna cosa on basar-se.
Un presento dos model de llibres de text digitals.
- El primer és de Cruïlla. Em sembla força pobre, ja que la idea ha estat digitalitzar el llibre en paper i afegir enllaços a animacions i vídeos. Per tant, crec que només canvia el format, però no la filosofia.
- El segon és de Digital Text, una empresa pionera en el món del llibre digital. La idea em sembla més positiva. Us deixo enllaços a algunes lliçons:
- Cinemàtica (1r cicle d’ESO)
- L’Univers (1r cicle d’ESO)
- Electricitat (1r cicle d’ESO)
- Números naturals (1r cicle d’ESO)
- Electroquímica (3r d’ESO)
- Dinàmica de l’atmosfera (3r d’ESO)
- Estructura atòmica (4t d’ESO)
- Genètica (4t d’ESO)
De totes maneres, queden moltes incògnites per resoldre. Preu, disponibilitat, formació als mestres…
0 comentarios