Habilitats del segle XXI

En un món cada vegada més complex i interdependent, l’educació necessita saltar des de la perspectiva dels continguts al paradigma del desenvolupament d’habilitats i competències multidimensionales. Aquestes es poden relacionar amb tres rols que han de dominar els estudiants des de l’educació escolar: el Creatiu, el Pensador crític i el Col·laborador.

Les xarxes socials i formats d’aprenentatge informal com a còmics, videojocs, videos, memes i fòrums virtuals són maneres amb els quals molts dels estudiants d’avui estan aprenent en un món on la informació és il·limitada.

Però aquests aprenentatges per si mateixos són insuficients. El rol del professor com a formador i validador d’aquestes habilitats és més que mai fonamental, ja que necessita ensenyar als estudiants a pensar i aprendre autonómamente de manera sostinguda i planificar classes i avaluacions concordes al mateix temps amb el currículum i amb aquestes habilitats.

He trobat quatre vídeos molt interessant de Xile que parlen d’aquestes habilitats imprescindibles per al segle XXI. Aquí va el primer:

[youtube=http://youtu.be/Euoyp_es5Ao]

Deja una respuesta