Darwin Earthquest

Darwin Earthquest és una proposta de viatge virtual, per etapes, seguint el periple que el naturalista Charles Darwin va realitzar a bord del vaixell Beagle. El seu objectiu és desenvolupar competències transversals i específiques: comunicatives, metodològiques, de coneixement i interacció amb el món físic, i d’autonomia personal, tot fent servir recursos digitals 2.0.

L’objectiu general és crear un entorn d’aprenentatge motivador partint del viatge del Beagle que generi interrogants en l’alumnat i l’animi a trobar-hi resposta a partir de diferents fonts d’informació, l’observació directa i la utilització d’eines web 2.0 que la Earthquest posarà a la seva disposició. Per fer-ho s’han triat 20 etapes del viatge de Darwin i cadascuna va acompanyada d’un fragment del Diari de Darwin i una proposta d’activitats per a l’alumnat a partir de tipologies diverses (comprensió, observació, orientació i argumentació).

L’Earthquest ha estat elaborada per Alba Freixas (biòloga), Anna Piñero (pedagoga) i l’equip d’Itinerarium(José Carlos Andreu, Ramiro Tomé, Narcís Vives, Pau Vives, Roser Vives), amb el disseny de Clara Mas.

Deja una respuesta