Aprendre història a trevés del cinema

He descobert una d’aquelles iniciatives que demostren que sí que hi ha professors innovadors… Un d’aquests és Manuel González, professor del IES Concepción Arenal, de Ferrol. El que ha fet aquest professor és crear un canal dedicat a la Història a YouTube (Cliphistoria), amb el qual aconsegueix que els alumnes s’interessin per aquesta matèria.

Després de comprovar reiteradament com s’avorrien els alumnes a les seves classes, ha ideat una eina que uneix les seves dues grans passions, la història i el cinema, però des d’un vessant didàctic.

El que ha fet ha estat parcelar la història d’Espanya i d’Amèrica a través de petits clips de pel·lícules mitjançant els quals els alumnes vagin descobrint com era cada època.

El canal alberga mil clips de 400 pel·lícules y ha rebut ja més de 100.000 visites. El resultat és un interessant treball on es poden veure seqüències de pel·lícules que fan referència des de l’Edat Antiga fins a l’Edat Mitjana, passant pel Renaixement, els Borbó o la II República. Segons el seu autor, “estan agrupats per èpoques i hi ha uns cent clips en cadascuna d’elles, des de perspectives d’esquerres fins a visions més conservadores, perquè l’objectiu principal és provocar debat i reflexió”.

Deja una respuesta